Top
Menu Luk

Tommy Seebachs søn


Tommy Seebach

Tommy Seebach er en kendt dansk musiker, som storhittede tilbage i 80’erne. Han var både pianist, sangskriver og sanger. Han står bag store hits som “Disco Tango” og “Krøller Eller Ej”. Han havde sin storhedstid tilbage i 80’erne, hvor han lavede det ene hit efter det andet. Derudover var han et stort navn indenfor Melodi Grand Prix, da han havde deltaget hele otte gange og vundet det Danske Melodi Grand Prix tre gange. Han fik dog aldrig den samme succes til Eurovision, de tre gange gange han deltog. Tommy Seebach havde dog et alvorligt alkoholproblem i 90’erne, hvorefter han stoppede med drikke alkohol. I 2003 fik han et pludseligt hjertetilfælde og døde i ambulancen på vej til hospitalet.

Rasmus Seebach

Tommy Seebach har været et stort navn på de danske hitlisterne og efter hans død kom hans sange lidt frem igen, hvor man blev mindet om hans musik. I 2009 hørte man for første gang hans søn Rasmus Seebach, som solodebuterede med hans første single “Engel”. Inden da havde han holdt sig til at producere og skrive sange for andre artister i mere end 10 år. Han havde egentlig aldrig brudt sig om tanken om at være midtpunktet på scenen. Men i 2009 besluttede han sig for, at hvis det skulle være, så skulle det være nu. Han fik stor succes med sin første single og tog rundt og optrådte i hele Danmark, sammen med sin bror Nicolai Seebach, som stod bag DJ pulten.

Stor succes de efterfølgende år

Den store succes fortsatte efter Rasmus Seebachs første single “Engel”. Han fortsatte med at lave det ene hit efter det andet. Og han blev den hurtigst sælgende sanger som nogensinde er set i Danmark, da han solgte over 42.000 eksemplarer på kun en uge.. Derudover havde han rekorden i flest uger på toppen af albumhitlisten. Det efterfølgende år, havde han stor succes med sin musik i Danmark. Han udgav også musik i Norge og Sverige og oversatte nogle sange til engelsk, som han udgav i Tyskland. Han fik dog mest succes i Norge og Sverige, udover Danmark, med singlen “Natteravn”, som solgte guld og tredobbelt platin.

Vejen hertil

Rasmus Seebach har ikke altid drømt om at være en sangstjerne. Det hele startede med, at han største drøm var at blive professionel fodboldspiller. Som barn spillede han på førsteholdet i KB Fodbold på Frederiksberg. Han fandt dog ud af, at han hellere ville deltage i sociale arrangementer med klassen som at tage til fester og hygge, frem for, at være fokuseret udelukkende på at træne og spise sundt. Derfor valgte han fodbolden fra. Han fik i en tidlig alder stor interesse for musik og ifølge ham selv blev han nærmest tvangsindlagt til, at høre hans fars (Tommy Seebachs) musik, da lydstudiet lå lige op af Rasmus Seebachs børneværelse. Senere hen dannede han rapgruppen “G-Bach“ sammen med sin bror Nicolai. Og siden sluttede af 90’erne havde Nicolai og og Rasmus skrevet og produceret sange til både danske og udenlandske kunstnere. Brødrene har haft produktionsselskabet Top Notch Music siden år 2000 og har arbejdet med kunstnere som Jokeren, Infernal og Big Brovaz. Derudover skrev de velgørenhedssangen “Hvor små vi er” til ofrene i Tsunamien i Det Indiske Ocean.

Læs mere: Verdensstjerne slår Rasmus Seebachs danske hitlisterekord