Top
Menu Luk

Minileasing


I en verden i konstant bevægelse skifter vores behov fra det ene øjeblik til det andet. Det gælder også vores mobilitetsbehov, hvor der pludselig kan opstår et behov for en bil for en kortere periode. Derfor findes minileasing.

Minileasing er det midterste leje-“barn”

Der har i lang tid eksisteret to former for billeje for hhv. en kort periode for dage og uger, og så privatleasing, hvor perioden typisk er på et par år. Men et nyt marked viste sig, et marked for at imødekomme et akut behov for en bil for perioder mellem én og 12 måneder. Derfor blev minileasing skabt.

Modellen har det bedste fra begge sine søskende, og det er således det gyldne alternativ for dem, der står lige midt imellem billeje og privatleasing. Minileasing er lige så nemt som at leje en bil for en enkelt dag eller weekend, og modsat privatleasing betaler du en månedlig ydelse. Du får dog typisk alle fordelene fra privatleasing ved minileasing, såsom forsikring, vejhjælp og kundesupport. Meget lig privatleasing indeholder det månedlige abonnement typisk også et antal kilometer, du må køre i bilen. Overskrides dette, vil der kommer en ekstra pris på, så det skal du være opmærksom på. Det er både utrolig nemt og økonomisk fordelagtigt at vælge minileasing.

Minileasing giver øjeblikkelig mobilitet

Der findes en del forskellige situationer, hvor hverken billeje eller privatleasing slår til, fordi lejeperioden strækker sig over nogle måneder. Et klassisk eksempel er, hvis du eksempelvis har købt en ny bil, men at du skal vente på, at bilen bliver produceret og sendt fra fabrikken. Der kan være flere måneders ventetid, men står du og mangler en bil her og nu, må du finde en midlertidig løsning. Det kan ikke betale sig for dig at privatlease en bil, fordi det typisk er for en periode længere end den, du skal bruge bilen i. Et leje en bil for perioden er udelukket, fordi det simpelthen vil blive for dyrt i længden. Her er det ideelt med minileasing, hvor du tegner et abonnement, der passer til dit behov. Ved du, at din nye bil kommer om fire måneder, behøver du kun at minilease en bil i fire måneder, og du betaler et fast beløb hver måned. Du kan også opsige aftalen hurtigt og nemt, hvis det skulle vise sig, at din nye bil blev hurtigere færdig, end du regnede med.

Andre situationer kan være, hvis du rejser meget i udlandet grundet dit job, og derfor kun er i Danmark for korte perioder. I stedet for at betale af på en bil, der alligevel bare står i garagen, kan du med minileasing kun betale for de perioder, hvor du rent faktisk bruger bilen. En vigtig funktion er også, at du har mulighed for at bestille bilen på forhånd, så den er klar til dig, når du ankommer tilbage i Danmark. Sidst men ikke mindst er der en del virksomheder, der minileaser Elbiler til deres medarbejdere, hvis de eksempelvis skal være mobile for en kortere periode. Der er også masser af håndværkere, der minileaser varevogne, mens de eksempelvis venter på biler fra en fabrikant eller et værksted.